CV

Download "CV"

Jeg er uddannet shippingmand, og forblev i transportbranchen indtil jeg i 1983 kvittede min solide stilling som administrationschef med fri bil, for at udleve drømmen om at blive professionel sanger og sangskriver. Det eneste, jeg fortrød ved den beslutning var, at jeg ikke havde truffet den noget tidligere.

Jeg debuterede som solist i Tivolis Vise Vers Hus i 1971, og fik hurtigt mere og mere at lave på underholdningsfronten.

Jeg fik sæsonengagement i Tivolis nystartede Slukefter i 1976. Og i 1977 begyndte det at få stærkt:

Her debuterede jeg i Studenterrevyen, og begyndte sideløbende at skrive revytekster til bl.a. Cirkusrevyen, Tivolirevyen etc. Jeg udgav min først LP-plade, der bl.a. indeholdt sangen om De gamle bukser, og fik sæsonengagement i Bakkens Hvile.

Min kærlighed til Bakken, dens folkelige form og direkte underholdning, var lige mig og kulminerede med 3 jubelsæsoner i humørtemplet hos Bakkens Andy fra 1985-87.

Jeg er gennem mange år Oldermand i Kirsten Piils Laug, og opnåede i 2006 at modtage Bakkens ultimative anerkendelse, Bakkens Oscar.

I startfirserne dukkede lokalradioerne op og blev omgående populære. Radio Viborg fandt min gamle LP og begyndte at råspille De gamle bukser, som blev noget af en landeplage i de år.

Den kom endda med på dobbeltcd’en med alle de største klassikere, der blev udgivet i 1999 i anledning af Giro 413 50års jubilæum.

Succesen med Bukserne betød samtidig at jeg for alvor begyndte at turnere som solist.

Jeg fik en opfordring fra en forening om at komme og fortælle om mit liv, og det udviklede sig til, at jeg i dag turnerer med hele 3 Syng-med foredrag: Historien om de gamle bukser, Mine revyminder, og senest Giro 413 i 1950’erne: Sangene, vi har glemt, vi kan huske.

Jeg var tilknyttet Danmarks Radio som freelance medarbejder op gennem 80’erne, hvor jeg lavede en lang række radioprogrammer, bl.a. Countryexpressen gennem 10 år.

Det er i tidens løb blevet til godt 20 cd’er med egne numre, ligesom jeg har fornøjelsen at levere sange til kolleger.

Wilhelm Hansen Musikforlag har udgivet sangbogen På syngende grund, der indeholder 50 af mine egne sange.

Glæden ved at sætte ord sammen har også manifesteret sig i en spøjs bog med Limericks, inspireret af de mange turnéers møde med pudsige by- og stednavne. (Der var en pige i Brovst – Bogans Forlag).

Jeg er i 2018 begyndt at skrive Vittighedssiderne i Se & Hør. Et lattermildt job, hvor jeg selv får lov at vande vittighederne…

Med tiden har jeg fået opbygget et meget bredt repertoire, så jeg kan variere min optræden med udgangspunkt i det publikum, jeg står overfor. Det er en munter blanding af egne sange, viser, fællessange og revyviser.

Jeg har ingen ambitioner om at frelse verden. Blot at formidle det frikvarters ekstra livsglæde, der bringer os videre med et smil på læben.

Jeg har i årenes løb optrådt i Norge, Sverige, England, Spanien, Polen, Tyskland og USA.

Som jeg plejer at sige: Hele min tilværelse består af skæg og ballade. Skæg når jeg er ude - ballade når jeg kommer hjem.

Jeg har været frimurer gennem mange år (nåede 9’ grad), men måtte melde mig ud grundet manglende tid

Jeg har 50års jubilæum i 2021, hvor jeg dels forbereder en større turné, og dels udkommer med en

50års jubilæums cd – naturligvis med 50 numre.

Jeg gør mig ingen pensionsovervejelser.


En pensionist er en person, der endelig har fået tid til at gøre lige, hvad han har lyst til – og det har jeg jo gjort hele livet, så hvorfor ændre på det?

På hjemmesiden www.bjarnelisby.dk kan du læse mere, samt downloade presse- og billedmateriale.​

jubilæum

Telefon:

20 16 47 32

4,7 ud af 5 stjerner

Facebook​