​Glad underholdning til enhver lejlighed

- alt fra tagbrande til sædefødsler -

​Intet job er for lille – intet honorar er for stort.

CV

pdf Download "CV"

Jeg er uddannet shippingmand, og forblev i transportbranchen indtil jeg i 1983 kvittede min solide stilling som administrationschef med fri bil, for at udleve drømmen om at blive professionel sanger og sangskriver. Det eneste, jeg fortrød ved den beslutning var, at jeg ikke havde truffet den noget tidligere.

Jeg debuterede som solist i Tivolis Vise Vers Hus i 1971, og fik hurtigt mere og mere at lave på underholdningsfronten.

Jeg fik sæsonengagement i Tivolis nystartede Slukefter i 1976. Og i 1977 begyndte det at få stærkt:

Her debuterede jeg i Studenterrevyen, og begyndte sideløbende at skrive revytekster til bl.a. Cirkusrevyen, Tivolirevyen etc. Jeg udgav min først LP-plade, der bl.a. indeholdt sangen om De gamle bukser, og fik sæsonengagement i Bakkens Hvile.

Min kærlighed til Bakken, dens folkelige form og direkte underholdning, var lige mig og kulminerede med 3 jubelsæsoner i humørtemplet hos Bakkens Andy fra 1985-87.

Jeg er gennem mange år Oldermand i Kirsten Piils Laug, og opnåede i 2006 at modtage Bakkens ultimative anerkendelse, Bakkens Oscar.

I startfirserne dukkede lokalradioerne op og blev omgående populære. Radio Viborg fandt min gamle LP og begyndte at råspille De gamle bukser, som blev noget af en landeplage i de år.

Den kom endda med på den dobbelt cd med alle de største klassikere, som Giro 413 udgav i 1999 i anledning af sit 50 års jubilæum.

Succesen med Bukserne betød samtidig at jeg for alvor begyndte at turnere som solist.

En dag fik jeg opfordring fra en forening om at komme og fortælle om mit liv, og det har minsandten udviklet sig til, at jeg nu er i stand til at divertere med hele 6 foredrag: Historien om de gamle bukser, Vandrehistorier på versefødder, Mine revyminder, Skillingsviser, HOPLA for Otto Leisner og Giro 413 – lyden af søndag.

Jeg var tilknyttet Danmarks Radio som freelance medarbejder op gennem 80’erne, hvor jeg lavede en lang række radioprogrammer, bl.a. Countryexpressen gennem 10 år.

Det er i tidens løb blevet til omkring 20 cd’er med egne numre, ligesom jeg har fornøjelsen at levere sange til kolleger.

Wilhelm Hansen Musikforlag har udgivet sangbogen På syngende grund, der indeholder 50 af mine egne sange.

Glæden ved at sætte ord sammen har også manifesteret sig i en spøjs bog med Limericks, inspireret af de mange turnéers møde med pudsige by- og stednavne. (Der var en pige i Brovst – Bogans Forlag).

Jeg er i 2018 begyndt at skrive Vittighedssiderne i Se & Hør. Et ”latterligt” job, jeg finder stor fornøjelse i.

Jeg har i årenes løb optrådt i Norge, Sverige, England, Spanien, Polen, Tyskland og USA.

Med tiden har jeg fået opbygget et meget bredt repertoire, så jeg kan variere min optræden med udgangspunkt i det publikum, jeg står overfor. Det er en munter blanding af egne sange, viser, fællessange, folk og revyviser.

I dag optræder jeg mest med sang og foredrag for den modne del af befolkningen, ældreklubber, -foreninger og plejehjem. Vi har fælles referenceramme og finder hurtigt sammen i genkendelsens glæde ved de gamle sange.

Med hele landet som arbejdsplads ser, og genser jeg en masse herlige mennesker. Og bringer det et ekstra smil frem på læben, har turen aldrig været forgæves.

Som jeg plejer at sige: Hele min tilværelse består af skæg og ballade. Skæg når jeg er ude - ballade når jeg kommer hjem.

På hjemmesiden www.bjarnelisby.dk kan du læse mere, samt downloade presse- og billedmateriale.

fbicon

✩ ✩ ✩ ✩ ✩​

Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af mere end 26 anmeldelser på​ Facebook