Varia

Uddannet shippingman i Hecksher & Søn Firmaet var forhyringsagent for Norsk Amerikalinie og Lisby sejlede til New York i en sommerferie som opvasker.


"Jeg vaskede op 14 timer i døgnet og udviklede til mine senere hustruers store fortrydelse en opvaskeallergi, der siden fratog mig lysten (evnen manglede i forvejen) til enhver form for husligt arbejde."

Når Bjarne Lisbys mobiltelefon ringer, sker det til tonerne af De Gamle Bukser.

Bjarne Lisby har spillet tromme, signalhorn og trompet i Hellerup FDF.

Bjarne Lisby har altid været solist, bortset fra en kort periode i karrierens start, hvor han optrådte i Skifflegruppen The Boozers (bas, vaskebræt, guitar og vocal), der primært spillede Lonnie Donegans repertoire.

Bjarne Lisby optrådte i, og skrev kendingsmelodi til en svensk TV-børneserie, der i 70'erne vistes i både Sverige og Norge.

Debuterede i studenterrevyen i 1977 i stykket Hjertebanken, både som skuespiller og tekstleverandør. Har siden skrevet en række numre til studenterrevyerne.

Bjarne Lisby har været medlem af Visens Venner i over 25 år.

Da "De gamle bukser" kom frem i starten af 80'rne fik Bjarne Lisby nye bukser af de lokale herreekviperingshandlere, hver gang han optrådte i centre og på gågader.

I 1987 spillede Bjarne Lisby 294 jobs.

Blev i 1997 opereret for en ondartet diskusprolaps i nakken. Desværre var nervetråde og finmotorik i venstre hånd allerede så beskadiget, at han ikke længere behersker guitarens barregreb, men må klare sig med "frelsergrebene".

Bjarne Lisby har modtaget Danske Populær Autorers Hæderslegat og Greve Kommunes Kulturpris.

Bjarne Lisby er oldermand i Kirsten Piils Laug, der arbejder for at bevare og renovere Kirsten Piils navnkundige kilde, der for over 400 år siden var direkte årsag til Dyrehavsbakkens oprindelse.

Bjarne Lisby blev ved Rebild festlighederne 4. juli 2004 optaget i Chr. IV's Laug i Aalborg.

Bjarne Lisby var en af de 98 førende kunstnere, der blev udvalgt til Spil Danmark Sammen projektet på Spil Dansk Dagen 26. oktober 2006.

Bjarne Lisby blev i 2006 kåret som Bakkens Oscar.

Bjarne Lisby blev i 2008 kåret som Årets Påfugl i den legendariske Tivoli-Clubben.

Bjarne Lisby modtog i 2010 Spil Dansk Dagens Ildsjælspris for sin mangeårige indsats for den danske musik.

Bjarne Lisby kunne i 2011 fejre sit 40 års jubilæum.

Bjarne Lisby har optrådt i USA, England, Spanien, Tyskland, Polen og Norge.

Bjarne Lisby stjæler billedet​

Lisbyvej - den bedste vej til god underholdning​

Hovednavn

Modtager af Ildsjælsprisen 2010

jubilæum

Telefon:

20 16 47 32

4,7 ud af 5 stjerner

Facebook​